luni, 8 aprilie 2013

 

Eveniment de marca - Colocviul ,,Pictorita si scriitoarea Margareta Sterian in constiinta contemporaneitatii"Academia Romana si Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta a organizat vineri 5 aprilie 2013, incepand cu ora 11:00 in Amfiteatrul "Ion Heliade Rădulescu" al Bibliotecii Academiei Romane din Bucuresti, un Colocviu intitulat ,,Pictorita si scriitoarea Margareta Sterian in constiinta contemporaneitatii"  insotit de Expozitia ,,Gradinile Margaretei Sterian". Evenimentul a fost sustinut de criticul si istoricul literar Acad. Eugen Simion si invitatii sai Acad. Razvan Teodorescu, Acad. Dan Haulica, dr. Cristian-Robert Velescu, Mircea Barzuca - pictor, Marilena Rotaru - cineast, cu o asistenta de elita din lumea artei si televiziunii.
Colocviul a avut parte de luari de cuvand atat din partea prezidiului cat si din partea invitatilor, avand ca tema centrala readucerea in constiinta publica a vietii, operei si creatiei marii artiste.

Evenimentul a fascinat auditoriul si prin redifuzarea inregistarilor video din arhiva TVR cu Margareta Sterian, precum si prin Expozitia de pictura si carte ,,Gradinile Margaretei Sterian".

La eveniment a fost lansata cartea ,,Margareta Sterian - Opera profunda" autor dr. Cristian-Robert Velescu.

 
 

 

 
http://www.radioromaniacultural.ro/colocviul_margareta_sterian-6023


Niciun comentariu: