duminică, 15 aprilie 2012

Margareta Sterian expune la Muzeul de Arta din Ploiesti
Joi, 5 aprilie 2012, la ora 17.00, a avut loc la Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, din Ploieşti, B-dul Independenţei nr.1, vernisajul expoziţiei retrospective a pictoriţei Margareta Sterian: „Un mare artist se întoarce”. Acest vernisaj a fost precedat de o conferință de presă, la ora 16.30. Aceasta va fi a fost susţinută, de gazdele muzeului: domnul director Florin Sicoie şi doamna director adjunct Alice Neculea, alături de domnul Mircea Barzuca, executorul testamentar al Margaretei Sterian împreună cu domnul profesor universitar Cristian-Robert Velescu, semnatarul textului albumului „Margareta Sterian – Opera profundă”, editată de Editura Muzeului de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, EditArt. Expoziţia, organizată de Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, beneficiind de ajutorul preţios şi neobosit al pictorului Mircea Barzuca, ucenicul şi legatarul testamentar al artistei, cuprinde 170 de lucrări, uleiuri şi acuarele. Marea majoritate a picturilor provin din colecţia artistei, doar 6 lucrări aparţinând Muzeelor de Artă din Galaţi, Tg.-Jiu şi Craiova. Expoziţia relevă o imagine de ansamblu completă, asupra creaţiei picturale a Margaretei Sterian, acoperind temporal întreaga sa operă. Alături de creaţia plastică, au fost expuse şi o mare parte a titlurilor creaţiilor literare: poeme şi proză, precum şi a lucrărilor ce ilustrează intensa activitate de traducător ale artistei.Vernisajul a fost îmbogăţit prin proiectarea a două filme despre viaţa şi opera Margaretei Sterian, realizate de TVR, unul din 1994, având-o ca autoare pe Sanda Vişan, iar cel de-al doilea, din 1979, realizat de Marilena Rotaru şi Boris Ciobanu. Manifestarea a beneficiat de sponsorizarea firmei Tymbark Maspex Romania.
Detalii :

Un comentariu:

Anonim spunea...

Felicitari pentru expozitie. Nu mai departe de ieri am calatorit de la Bucuresti la Ploiesti si retur, special pentru a o vedea. Recomand tuturor.

Pacat ca nu s-au gasit fonduri pentru un album cu vinzare al expozitiei. Am inteles ca a existat unul insa, oferit invitatilor de la vernisaj.

nevy