miercuri, 26 noiembrie 2008

CARTILE MARGARETEI STERIAN


Carti aparute dupa l992 despre arta Margaretei Sterian


· Antologie de texte critice si biografie despre Margareta Sterian cu un text de prezentare de Mariana Vida.
· Margareta Sterian-Opera grafica, album cu imagini cu un text de dr.Mariana Vida si imagini ale unor lucrari de Margareta Sterian. Albumul a primit Premiul George Oprescu al Academiei Romane si a fost lansat cu ocazia Expozitiei Retrospective de Grafica de la Muzeul Cotroceni.
· Intre cer si pamint-Gradinile de vis ale Margaretei Sterian. album cu imagini ale unor lucraari de pictura, peisaje si flori de Margareta Sterian realizat cu concursul dr. Mariana Vida.
· Margareta Sterian-Opera pictata, album de dr. Mariana Vida prezentind cu trei sute de imagini peisaje, compozitii, naturi statice realizate de artista dela inceputul si pina la sfirsitul carierei sale artistice. Cartea acessta se afla in librarii. Poeme-Imagini-Proze de Margareta Sterian Editiaa II Textul si imaginile acestei carti au aparut pentru prima data in Editura Eminescu in l977 .Noua editi reia imaginile in culori. Catrea a fost lansata la Cluj-Napoca cu ocazia vernisajului expozitiei de pictura a Margaretei Sterian . Cartile acestea au aparut cu sprijinul D-nei Nicoleta Daniela Tender.
· Antologia poeziei americane moderne –Aud cintind America Editia III selectie,traduceri din engleza, prezentari si imagini de Margareta Sterian cu o introducere de Acad. Dan Grigorescu.
· Antologia p poeziei engleze-Eterna bucurie-I frumusetea Editia II selectia , imaginile si prezentarea poetilor de Margareta Sterian cu o introducere de Mircea Cartarescu.
· Poezii, volum retrospectiv cuprinzind majoritatea textelor poetice scrise de Margareta Sterian cu o introducere de Ana Blandiana. Antologiile si cartea de poezii proprii au apoarut in Editura Alicat cu sprijinul D-nei Anca Vlad.
· Castelul de Apa microroman de Margareta Sterian Editia lll cu o postfata de Mariana Vida. Aceasta carte se afla in librarii.
· In curs de aparitie la Fundatia nationala pentru literatura si arta a Academiei Romane se afla reeditarea Antologiei poetilor tineri de Ion Pilat si Zaharia Stancu aparuta pentru prima data in l934 cu portrete desenate de Margareta Sterian।

Autorul articolului: dl. Mircea Barzuca - Presedintele Fundatiei ,,Margareta Sterian"

Niciun comentariu: