joi, 6 decembrie 2007

PREZENTAREA FUNDATIEI CULTURALE ,,MARGARETA STERIAN"


Fundatia Margareta Sterian s-a constituit in anul 2007 si are un patrimoniu artistic compus din desene, inca necunoscute publicului larg, creatie a marii artiste.
Fondatorul acesteia este domnul Mircea Barzuca pictor si executor testamentar al Margaretei Sterian.
Scopul cultural al fundatiei este acela de a realiza programe culturale legate de artele vizuale constand in expozitii, tiparire de carti de arta, strangerea fondurilor pentru acordarea premiilor ,,Margareta Sterian" de catre Muzeul National de Arta al Romaniei, realizarea unei colectii publice destinate sa puna in valoare opera artistei, si altele de acest gen.
Fundatia Margareta Sterian va incerca sa se adreseze tuturor artistilor plastici, in special artistilor tineri, incercand astfel, sa puna in valoare opera celor mai talentati dintre ei.
La adresa de e-mail fundatiamargaretasterian@yahoo.com se va putea raspunde intrebarilor publicului referitoare la activitatea, programele si scopurile fundatiei.
Primul program al fundatiei a constat in strangerea fundurilor pentru Premiile ,,MARGARETA STERIAN" pe anul 2006 decernate de un juriu constituit din specialisti sub patronajul Muzeului National de Arta al Romaniei. Fundatia pune la cale organizarea unei expozitii retrospective cu opera artistei Margareta Sterian la Muzeul National Timisoara si reeditarea unei carti de proza a artistei.

Niciun comentariu: